Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Περιήγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Γιορτάζοντας κιόλας τα δύο χρόνια λειτουργίας του, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης υπηρετεί από την πρώτη ημέρα του δύο βασικούς στόχους: να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες παρουσίασης των εκθεμάτων του και να είναι φιλικό στους επισκέπτες του.

Ο περίπατος μέσα στο μουσείο συνολικής έκτασης 25.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 14.000 τ.μ. είναι εκθεσιακοί χώροι, προσφέρει μια διαδρομή στην ιστορία, ανάμεσα στα αριστουργήματα της Αρχαϊκής και Κλασικής εποχής, αλλά και στις αρχαίες γειτονιές της Αθήνας, περιλαμβάνοντας όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από ένα παγκόσμιο μουσείο του 21ου αιώνα.

Παράλληλα, το μουσείο προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπαυλας και αναψυχής, έχει τεράστια ποικιλία εκθεμάτων και διαθέτει ένα οικείο περιβάλλον για τα πιο ευρηματικά έργα της αρχαιότητας.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλιά του, οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, το εισιτήριο θα είναι μειωμένο με γενική είσοδο 3 ευρώ και το εστιατόριο θα παραμείνει ανοιχτό τις ίδιες ώρες. Στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει έργα Strauss Jr., Vivaldi, Piazzolla, Delibes και Tchaikovsky, με ελεύθερη είσοδο.

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι όλοι οι μαθητές, πριν τελειώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει να έχουν επισκεφθεί το μουσείο. Πολλοί από αυτούς δεν πρόκειται να το επισκεφτούν ποτέ, ενώ η περιήγηση σε συνδυασμό με ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι θα είναι πραγματικά μια ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως. Αλλά δεν είναι θέμα μόνο των μαθητών. Είναι και θέμα Σχολείου. Να γίνει προτεραιότητα στα σχολεία η επίσκεψη σε τέτοιους υποδειγματικούς χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή